זיהוי הגדילן מרגע הנביטה
עם הגדילן יש לנו סיפור ארוך מתחילת החורף, מהרגע שהוא נבט, כשאת הנבטים אנחנו מלקטים לסלט טעים ורענן של תחילת החורף,
מי שגידל חמניה יודע איך נראים הנבטים, והגדילן ששייך לאותה משפחה, משפחת המורכבים, דומה מאוד לחמניה בזמן הנביטה.
נבטי הגדילן בשרניים ורעננים ומבחינת הטעם זה עניין של טעם. אני אוהבת אותם!
אני אוהבת לשלב אותם בסלט ירקות ואפשר גם בשייק.
יש בהם נוגדי חמצון נהדרים!
בהמשך צומחים העלים האמיתיים, שהם קוצניים ונראים כך מרגע שהם מבצבצים.
בשלב זה אני אוהבת לטחון אותם בבלנדר ולהכין מהם מטבל שהוא מעין ממרח אותו אני מתבלת בשמן זית, מלחי, שום ולימון.
ובמהלך צמיחת העלים הענקיים שלו, שמגיעים כמעט לחצי מטר קוטר, אני שוטפת ומכניסה לבלנדר טוב עם הקוצים כדי להכין פסטו טעים ובריא, כמו כאן בסרטון שלי:
ובהמשך כשאנו מקלפים את הפרח כדי לאכול את הלב שלו, כמו לב ארטישוק, ועד לשלב בו אנו מלקטים את הזרעים הבשלים מטעמי בריאות ולשם ניקוי רעלים אביבי.
סגולות הגדילן לבריאות הגוף
הגדילן, צמח ממשפחת המורכבים, אכיל כל כולו (מלבד הפרח היבש והקוצים סביבו), ונחשב מנקה רעלים מצויין של הגוף, מחזור הדם ובמיוחד הכבד.
הזרעים המרירים שלו הם המרפאים ומטפלים בכבד.
מרירות מניעה את הכבד ומעירה אותו מעצלנותו לעשות את תפקידו.
אנשים הסובלים מכבד שומני נשלחים לבתי טבע לקנות זרעי גדילן כדי לצרוך אותם לשם בריאותם וניקוי הכבד.
ישנם עוד צמחים שמטפלים בכבד כמו מרור הגינות וכתמה עבת שורש, אך הוא מזין יותר ומשקם יותר את הכבד מצמחים אחרים, במצבים בהם הכבד נפגע כמו צהבת וכבד שומני.
הוא צמח אלטרטיבי, מניע ומסייע לשחרור רעילות תקועה, במיוחד בשילוב מרור הגינות או כתמה עבת-שורש.
הוא מגן על הכבד במצבי רעילות כמו רעילות מתרופות או אלכוהול.
החומר הפעיל שבתוכו הוא בעצם קבוצת חומרים שנקראת סיבמרין.
בזרעי הגדילן יש שומנים שמכילים כולסטרול טוב שעוזר לכבד להשתקם.
הוא נוגד חמצון מעולה.
אף את האדמה עליה הוא גדל הגדילן מנקה ומרפא.
השימוש בזרעים היא רפואית טיפולית אך גם מניעתית!
דרכי שימוש בזרעים:
אפשר לטחון הזרעים ולפזר בסלט.
אפשר לטחון הזרעים ולשלב בשייק.
אפשר לטחון הזרעים ולהכין מרתח.
בשאר חלקי הצמח החומר הפעיל מועט, אך הם נוגדי חמצון מעולים!
כיצד מוציאים את הזרעים מפרח הגדילן:
אם כך כיצד אנו שולפים את הזרעים הנהדרים האלה מצמח הגדילן?
שאלה שנשאלת רבות, במיוחד כשאנו עושים סיורי ליקוט בסביבות אפריל כשהפרח עדיין טרי והזרעים עדיין לא נוצרו.
בסביבות אמצע אפריל כבר תוכלו לראות גדילנים יבשים, הכוונה ראש הגדילן, הפרח, כבר לא סגול אלא הופך להיות ציצת סבא לבנה ואז מושיטים את כל אצבעות כף היד ושולפים את הזרעים, כמו בסרטון.
לפעמים תגשו לראש הצמח והוא יהיה ריק, וזה קורה כי הזרעים כבר התעופפו להם לדרך עצמאית חדשה.
אט אט תלמדו להבחין בין ראש גדילן מלא זרעים לבין זה שהתרוקן מהקן...
כאן סרטון כיצד ניגשים עם האצבעות ושולפים את הזרעים השחורים הבשלים:
אם אתם רוצים להתעמק בקורס ליקוט ורוקחות שיתחיל בנובמבר 2024 עד מאי 2025, כנסו כאן ושלחו לי הודעה ואשלח לכם פרטים וסילבוס:
ואם אתם רוצים לדעת אלו סיורי ליקוט פתוחים לקהל מתוכננים בקרוב, כנסו כאן:
Opmerkingen