top of page
Basket and Wild Flowers

נעים מאוד, שמי ג'קלין

מדריכת סיורי ליקוט

וזוכת פרס GLOBAL CULINARY TRAVEL 2023

 

מאז שנכנסתי לעולם המופלא

של נפלאות צמחי הבר

חיי הם ללא הפסקה….

IMG_2451.jpg

הליקוט הוא דרך חיים

בכל עונה, בכל יום, בכל טיול, אם בחיק הטבע ואם בגינה, אני מלקטת את מה שהטבע מציע לנו בכל הזדמנות, אם רק נלמד לראות אותו בעיניים אחרות רק כך נכיר את העולם החדש של צמחי הבר.

 

אספר לכם קצת עליי ועל הרקע שנולדתי לתוכו שהביא אותי ליצור את כל החוויה הקסומה הזו...

נולדתי בעיר צפת, להורים טוניסאיים שנולדו באי-ג'רבה, האמא לקטית בנשמה ומלאת געגועים לאי היפה על חוף הים ולפשטות החיים כילדה, היא סיפרה בכל הזדמנות על צמחי האי וטעמיהם, אלה טעמים שעברו אלינו מהפה ללב

כמו טעם התמר המתוק והעסיסי שאספה למרגלות הדקל, טעם הרג'לה החמצמץ והמרענן ועוד...

בכל הזדמנות שחזרתי מטיול, הם נאספו בתיק הטיול שלי והגיעו לבית להשתלב במתכונים ובמטעמים שלי.

 

״לפני שנים, דווקא בתקופת משבר בחיי, החלטתי להעמיק את האהבה הזו שלי״

בזכות התקופה הזו, אני מדריכת סיורי ליקוט ובישול מהטבע וחולקת את האהבה הזו עם אנשים מדהימים שנחשפו לסוד הליקוט בין אם זה לקבוצות, אנשים לפרטיים, חברים, משפחה וגם לעצמי!

אני כל הזמן לומדת ונהנית להכיר עוד ועוד צמחים נפלאים בעלי ערכים תזונתיים וחלקם אף מרפאים

אני הופכת את כל הידע הזה לחוויה קולינרית מיוחדת, מרנינה ומלהיבה, שמשאירה חיוך ענק בלב.

  • אני מדריכה את סיורי הליקוט כדי ללמד אנשים להכיר את צמחי הבר הגדלים בשדות בגינות ביערות ובשולי דרכים, והם בעצם אכילים וערכיהם הבריאותיים רבים!

    בסיורי הליקוט שלנו המשתתפים מקבלים ערך מוסף של ידע פרקטי וחשוב שמשנה את תפיסת העולם שלהם ואת הראיה שלהם של הצומח בסביבתם.

    התוצאה היא תחושה של חופש ועצמאות תזונתית

    תחושה של שפע

    מודעות ליתרונות הליקוט שביניהם זה שימוש בצמחים מהטבע נקיים מריסוס וכימיקלים,

    אורגניים

    טריים

    יש הנאה גדולה מטיול בטבע שמשלב גם חוויה של תוכן וידע מרתק.

    המשתתפים נהנים גם מידע שחוסך להם כסף כיוון שלומדים שימוש במטבח בצמחים מלוקטים ללא צורך לשלם עליהם! הם בחינם!

  • כי אני רוצה להעביר את הידע המרתק והמרפא של צמחי-הבר.

    להעביר ולהדביק קהל באהבה לטבע.

    את הפשטות בלחיות חיים פשוטים כי אפשר ללקט וחהכין לבד וזה הרבה יותר בריא ובלי כימיקלים וחומרים משמרים ועוד תוספי מזון לא מזוהים.

    את האפשרות להתמלא מבפנים רק מעשיה (אוכל, רוקחות, יצירה), ולאו דווקא מקניה.

     את ההנאה מהתבוננות וגילויים על צמחים היכרותם וסגולותיהם, מהקטנטן והכמעט בלתי נראה ועד הגדול והבולט.

    להעביר ידע חשוב, במיוחד אחרי כל מה שחווינו בשנות הקורונה.

    • כי האדם תבנית נוף הולדתו. גדלתי בעיר צפת. בת לאמא ילידת האי ג׳רבה כשבכל ערש ילדותנו ידעה לכוון אותנו לפירות וצמחי העונה בבוסתנים ליד ביתנו בהר כנען, בוסתנים בהם גדלו עצי זית עתיקים, עצי שקד (האם ידעתם שאפשר לאכול את פירות השקד החמצמצים וזה אחד הדברים הטעימים!!), תאנים בשלל צבעים, צלפים, עץ אלה ארץ-ישראלי ממש בהר מול ביתנו, ושם למדתי ממנה שפירות האלה היפייפים בגווני טורקיז ואדמה נקראים ׳גטמה׳ (שווא ב-ג וב-ט וקמץ ב-מ). בחורף היתה מחכה לי שאגיע מהאוניברסיטה כדי שנאסוף יחד את הזיתים הבשלים השחורים שנשרו בסיוען של הרוחות החזקות שנשבו בקור הצפתי, בשק יוטה היתה זורה עליהם מלח גס ובשבת שמשית צפתית יפה היתה פורשת השק בשמש ובודקת האם הבשילו הזיתים ומנעד הטעמים היה רחב ומגוון החל מהזיתים הצמוקים והקטנים ועד לגדולים בשרניים רכים או קשים, מלוחים יותר או פחות. בערבי שישי היתה מספרת לנו ל-6 ילדיה היתומים מאב, סביב שולחן השבת, את זכרונות ילדותה מלווים בטעמים שנשארו על חיכה ועברו אלינו דרך זכרונות הטעם שבדמיון, על התמרים המתוקים שנשרו מעצי הדקל על החוף באי, אותם ליקטה והם שהמתיקו את ילדותה.

    • שנים רבות לאחר מכן כאשר אבנה בית ברור שתהיה בו גינה, ואני אתגעגע מאוד להרי צפת ולואדי בנחל עמוד, ואני מצטרפת ב-2016 לקורס מדריכי סיורי ליקוט של שימי רף,מתחילה הדרכות על צמחי-בר לקבוצות ב-2017 וב-2023 מסיימת קורס לקטי רפואה של דרור דארמי.

bottom of page