בשיא עונת החרובים ובשיא הקיץ, אוגוסט, אני יוצאת לליקוט חרובים ובסיורי הליקוט הקייציים שלנו אנחנו טועמים, מלקטים חרובים דשנים, מספרים עליהם ולומדים להכין דבש חרובים מתוק בריא ונפלא! כי אנחנו ארץ זבת חלב ודבש!
כאן תמצאו פירוט של המתכון לדבש החרובים וגם סרטון קצר שמתאר את התהליך, כי אין טוב ממראה עיניים.
"כי אנחנו ארץ זבת חלב ודבש!"
אתם ודאי מכירים את סיפור הישרדותו של רבי שמעון בר-יוחאי ובנו שנחבאו מפאת הרומאים במערה, שם צמח עץ חרוב שממנו ניזונו.
ואכן החרוב נחשב סופר-פוד שאנו מלקטים בסיורי הליקוט הקייציים שלנו, ואפשר להכין ממנו ולהפיק ממנו תוצרי גלם טבעוניים ואורגניים כמו את אבקת החרובים אותה תוכלו לשלב בכדורי אנרגיה טעימים ועוגות ומתוקים נוספים, את דבש החרובים הבריא בו תשתמשו כאשר תרצו להרגיע שיעול בחורף או פצעים בפה, ואף לשלב בטחינה גולמית או בסלטים למיניהם. אני משתמשת בו כתחליף לסילאן ואף כתחליף למייפל בעוגות.
אז מה אתם צריכים כדי להכין את דבש החרובים, שלסגולותיו נקשרו כתרים רבים וביניהם:
מטפל בשיעול החורף
מרפא פצעים בפה
מתיקות טבעית ב-100 אחוז מהטבע! שמאזנת רמות סוכר בדם שממריצה ומגדילה את רמת האנרגיה בגוף.
מכיל מגנזיום, סידן, ברזל, אשלגן, זרחן ונוגדי חמצון ועשיר בויטמינים רבים.
מכיל טאנינים שתורמים לניקוי רירית הקיבה מחיידקים רעים שנדבקים אליה ואף מאזן את רמת החומציות בקיבה
מחזק מערכת החיסון.
להכנת צנצנת של 300 גרם דבש חרובים, אתם צריכים:
צאו ללקט כ-4 קילו חרובים עבים ודשנים, מיינו את הלא יפים ומחוררים, שטפו והתחילו לקצוץ עם מזמרה לחתיכות קטנות (שימו לב אנחנו רוצים להגיע לכמה שיותר מגע עם חלקי החרוב כדי למצות את הדבש שבתוכו. אפשר להיעזר במזמרה. אם תוך כדי נושרים לכם הזרעים מהחרוב, שימו בצד בקערית, אולי תרצו להכין מכם בנפרד קציצות או לבשל אותם ולתבל אותם בכמות ומעט מלח כמו תורמוסים מבושלים שאתם קונים).
את החרובים הקצוצים שימו בקערה גדולה, כסו במים קרים (4 ליטר מים כדי לקבל 300 מ"ל דבש חרוב) מהברז ועוד רבע מעל גובה החרובים, וכסו במכסה למשך כ-12 שעות.
שימו לב!! אם אתם מכינים את הדבש בקיץ החם השרו בשעות הערב המאוחרות והתחילו במלאכת הבישול בשעות הבוקר (לא יותר מ-12 שעות השריה, ואם אפשרי להשרות במהלך הלילה ליד חלון פתוח). מה שאני רוצה לחדד זה לא להגזים עם ההשרייה מאחר ובשל חום הקיץ התמיסה יכולה להתחיל לתסוס ולהחמיץ וכל העבודה שלכם של ליקוט החרובים ובמיוחד הקיצוץ תרד לטמיון.
אחרי ההשרייה נקבל מים בצבע חום בהיר.
אתם מסננים את החרובים מהמים לסיר גדול (שימו לב!! אנחנו צריכים את המים! לא לשפוך אותם! כבר קרה...).
שמים על הגז או פלטה חשמלית ומביאים להרתחה.
המטרה היא לצמצם את גובה המים כך שיתאדו ונגיע לנוזל צמיגי וסמיך וחום כהה מאוד.
עוד נקודה לחידוד: בשלב של לקראת הסוף, כאשר גובה המים ירד מאוד, היזהרו לא לחרוך הדבש. זה הזמן למזוג לצלוחית מידי פעם ולבדוק צמיגיות.
עדיף להוריד טיפה כשהוא עדיין נוזלי מאשר להגיע לנקודת האל-חזור בה הדבש נחרך.
לקרר, לצנצן ויש השומרים במקרר ויש מחוץ למקרר.
עשו את הנסיונות שלכם - שימו צנצנת קטנטנה מחוץ למקרר ועקבו אחריה. אני עושה כך השנה כי כבר אין לי מקום לכל כך הרבה צנצנות במקרר...
רוצים מיצוי חזק יותר של החרובים? - עשו כך:
בשלב של אחרי 8 שעות ההשרייה, שימו בבלנדר חרובים קצוצים ומעט נוזל וטחנו (כאשר החרובים ספוגים מים ורכים הם נטחנים בקלות).
החזירו את מה שקיבלתם בבלנדר לקערת ההשרייה של החרובים וכך המשיכו עד שרוב חתיכות החרובים נטחנו, ואתם מקבלים תערובת סמיכה עם צבע וקצפת של קפה נמס.
השאירו אותה עוד כשעתיים למיצוי מירבי של המתיקות שבחלקי החרוב, לתוך המים.
בינתיים הכינו סיר גדול,
מסננת גדולה ואפילו שתיים.
סננו חלקי החרובים הטחונים, כך שתקבלו בסיר הגדול שהכנתם מראש, רק נוזל חום ללא חלקי חרוב.
אתם מביאים לרתיחה את הנוזל וממשיכים לבשל ללא מכסה כדי שהנוזל יצטמצם כמה שיותר מהר.
לקראת הגעה של רבע מכמות הנוזל שימו עין כך שהנוזל לא יחרך.
כאן צירפתי קישור לסרטון רילס, REELS, להכנת דבש החרובים, כפי שאני הכנתי, כי תמונה שווה אלף מלים:
וכאן הסרטון דרך היוטיוב:
מתכון למשקה חרובים צונן טעים ובמתיקות טבעית, לקיץ:
החרוב מבשיל בקיץ ואז תמצאו שפע פירות על העץ ותחתיו! לחרוב שפע ויטמינים ומינרלים כמו אבץ, אשלגן, זרחן, , ויטמינים k b, המון סידן טוב לחיזוק העצמות וסיבים מעולים למערכת העיכול! הוא מלא דבש טבעי ואפשר להכין ממנו בקלות משקה קר מתוק בריא וטעים! לשים בסיר חרובים שבורים לכסות במים להרתיח פעם אחת לקרר ולשים לילה במקרר ולמחרת קיבלתם משקה קר מתוק וצונן!
דרך אגב, על אותו עקרון תוכלו להכין תה חרובים טעים ומתוק לחורף!
כאן סרטון ההכנה של משקה חרובים קר לקיץ:
מתכון לעוגת בננות טבעונית עם סירופ חרובים:
אני מאוד אוהבת את העוגה הזו, מאחר והיא לא מתוקה מידי, יש לה ניחוח בננות משגע, ואני משלבת את סירופ החרובית כמתיקות טבעית:
3 בננות רכות
1 ביצה או חצי כוס רסק תפוחים או בננה נוספת (אני שמה 4 בננות סה"כ ומוותרת על הביצה או רסק התפוחים)
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל
1.5 כוסות קמח כוסמין (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס אגוזים קצוצים
אני שמה הכל בבלנדר לפי סדר המצרכים מלמעלה.
מעבירה לתבנית מלבנית של20על 30 סמ, כמו בתמונה, (אני מעדיפה תבניות גדולות מאשר תבנית אינגליש קייק למשל, כי אז העוגה נאפית מהר ואין צורך לתקוע מזלג כמה פעמים עד שהיא נאפית).
מקשטת בעיגולי בננות, זה יוצא מדליק שחום ובמתיקות כובשת.
אפיה כ-30 דקות על 180 מעלות, או עד שהיא מזהיבה ותבדקו עם מזלג.
ואם תרצו להתעמק ולהכיר מקרוב את עולם הליקוט לאורך כל עונות השנה, הצטרפו לקורס הליקוט שלנו שיתחיל בסתיו.
Comments