top of page

מלח פרחים - כיצד מכינים, יתרונות ואלו פרחים אכילים אפשר ללקט ולהשתמש

מלח פרחים הוא רעיון נהדר לשדרוג ארוחות ולצבעוניות השולחן.


כל מה שאתם צריכים זה ללקט פרחים אכילים (לרוב באביב), לייבש ולהוסיף מלח.


אלו פרחים אכילים להכניס למלח הפרחים?

מבחר הפרחים שתוכלו להכניס לתבלין החדש הזה הוא מגוון וגם תלוי טעם כיוון שיש פרחים שהטעם שלהם דומיננטי כמו פרחי בזיליקום או גרניום לימוני או ורדים, ויש פחות דומיננטיים.


אתם תצטרכו לבחון עם הזמן איזו תערובת פרחים מתאימה למטבח ולחיך שלכם.


אלו פרחים אכילים ללקט ולייבש ולשלב במלח הפרחים:

גרניום לימוני

וורדים

חוטמית

חלמית (חוביזה)

חמציץ

חרדל

חרצית עטורה (רק עלי הכותרת ללא מרכז הפרח)

כובע הנזיר

ציפורני-חתול (קלנדולה)

בזיליקום (שפתניים)

לוונדר (שפתניים)

מרווה (שפתניים)


הפרחים האלה נפוצים מאוד באביב ותהיה לכם גישה אליהם אם בגינות השכנים או בשדות או בגינה שלכם או ביערות.


שימו לב! אלה שמסומנים כשפתניים, אסורים לנשים בהריון!


תמונה של ליקוטינה: פרחים אכילים שליקטנו בסלסלה למלח פרחים
תמונה של ליקוטינה: פרחים אכילים שליקטנו בסלסלה למלח פרחים


כיצד להכין מלח מפרחים אכילים:

אוספים פרחים מכל מה שנמצא קרוב אליכם מהרשימה מעלה ( אפשר חלק ואפשר הכל, ואפשר גם לפי מה שתאהבו ויתאים לתבשיל או לסוג הסלט שלכם. אם למשל תרצו להכין סלט תפוחי-אדמה עם חרדל, תוכלו להשתמש במלח עם פרחי-חרדל וכובע הנזיר).


מניחים בסלסלה כלשהיא או כלי רשת ונותנים לזה להתייבש במשך כשבוע ( לכל השואלים: אני לא שוטפת אלא ישר מייבשת. בפרחים יבשים אין חרקים!).



תמונה של פרחים אכילים שהתייבשו בתוך סלסלה עם תאים
הפרחים האכילים לאחר שהתייבשו


אחרי שהפרחים התייבשו (אתם מרגישים שהפרח מתפורר בין האצבעות שלכם), שימו במטחנת תבלינים יחד עם קצת מלח גס ותטחנו ( לא חייב דק מאוד).

אפשר כמובן להשתמש גם במלח דק.

ואפשר להניח במלחיה גורסת בשכבות מלח/פרחים/מלח ולגרוס יחד תוך כדי שימוש.



תמונה צבעונית של הפרחים האכילים הטחונים לאחר שהתייבשנו
פרחים אכילים מיובשים טחונים


הניחו בצנצנת את כל היופי הזה יחד עם מלח גס, וזהו! מלח הפרחים שלכם, התבלין החדש במטבח שלכם, מוכן!!


כמובן שאתם יכולים לגוון ולשחק עם זה כאוות נפשיכם ולהוסיף עוד ועוד לרשימת הפרחים האכילים שכאן.


תמונה של מלח פרחים אכילים צבעוני מעטר ומתבל מלפפונים
מלח פרחים אכילים צבעוני מעטר ומתבל מלפפונים

וכאן סרטון על מלח הפרחים:




הכנתם? ספרו לי איך יצא ומה אהבתם במיוחד.


יתרונות מלח הפרחים:

  • משדרג את המלח הרגיל הפשוט למלח גורמה!

  • נהנים מסגולות הצמחים תוך כדי שימוש במלח.

  • מגוון טעמים חדשים שנכנסים למטבח!

  • צבעוניות נפלאה בארוחה!

  • תשוויצו בפני האורחים!

  • גם אחרי שהמלח נמס, הצבעים נשארים!

  • תלמדו להכיר עוד ועוד שמות של צמחים אכילים!

  • קל להכנה והתוצאות יפיפיות!

  • הנאה קולינרית שיש בה גם טעם וגם אסתטיקה!

  • טעם ייחודי שהוא רק שלכם!

  • הכנתם תבלין חדש למטבח שלכם.


אופציה להביא צנצנת צבעונית עם מלח הפרחים הנהדר הזה, כמתנה לחברים שאתם אוהבים!


רוצים להכיר את צמחי-הבר האכילים לעומק?

רוצים לדעת כיצד להעשיר את ארון התרופות הביתי והעצמאי שלכם?

מוזמנים להצטרף לקורס ליקוט ורוקחות שאפתח בנובמבר 2024.

מוזמנים לשלוח לי מכאן הודעה בנושא:




ואם אתם רוצים טעימה קטנה לפני שאתם צוללים לקורס, כנסו כאן לפרטים על סיורי הליקוט

הקרובים הפתוחים לקהל, כנסו כאן:





bottom of page