אתם אולי מכירים את הסמבוק השחור מהסירופ שאתם נותנים לילדים שמשתעלים בחורף.
מדובר בשיח ירוק עד, שמוציא שלוחות רבות, פורח בפריחה לבנה יפיפיה בערך במאי, ובקיץ פירותיו מבשילים לאשכול כדורים שחורים קטנים.
שיח הסמבוק פחות נפוץ בבר אך מאחר וקל מאוד לגדל אותו אני רואה אותו בעוד ועוד גינות.
מהפרחים מכינים חליטות וסירופ בהיר וצונן לקיץ ומהפירות סירופ כהה ומחמם לימי החורף שמטפל בהצטננויות, זיהומים בדרכי הנשימה מאחר ועשיר בויטמינים ואנטי-ויראלי.
קל מאוד לגדל אותו מיחור קטן (שימו לב זהו צמח שתלטן ומציעה להגביל אותו בעציץ גדול, אם כי אז לא בטוח שיהיו פירות, בכל אופן פירות יבשים אפשר לרכוש), ואם תהיה הפריה בגינה שלכם אז גם יבשילו פירות בדיוק בעונה הזו. (העלים רעילים!).
זו קצת עבודה להפריד את הפירות מהגבעולים הקטנטנים והייתי חייבת לשתף אתכם בטיפ קטן ומועיל להפרדת פירות הסמבוק, בסרטון כאן.
כיצד להכין סירופ סמבוק שחור:
אפשר להשתמש בפירות טריים שאפשר גם להקפיא ואז תוכלו להפריד בקלות כפי שהסברתי מעלה וההקפאה נועדה גם לשמור הפירות עד שתגיעו לשלב ההכנה.
אפשר גם להשתמש בפירות יבשים שאפשר לרכוש.
מרתיחים את הפירות בסיר עם מים ומבשלים ומצמצמים כמעט עד חצי.
מקררים מעט ומועכים עם מועך פירה.
לאחר מכן אף סיננתי וטחנתי הפירות.
החזרתי לסיר ומחזירה את המים שסיננתי.
ממשיכים לבשל וממשיכים לצמצם, מקררים ומסננים.
קיבלנו נוזל בצבע יין אדום יפיפה! את רמת הצמיגות אפשר לראות בסרטון.
כאן מתחיל תהליך ההמתקה והשימור:
על כל 1 כוס נוזל נוסיף חצי כוס סוכר (מאחר וסירופ הסמבוק פופולרי בשימוש אצל ילדים קטנים משתעלים ואף מתחת לגיל שנה, נעדיף סוכר ולא דבש שאסור לשימוש אצל תינוקות).
אפשר להוסיף מקל קנמון שנחשב גם מעולה לשימוש בחורף מאחר ומחמם ואנטי-דלקתי וגם לניחוח קינמון נפלא.
מבשלים עד לצמיגות ריבתית משהו, כמו בסרטון כאן.
ואם אתם מרגישים שאתם רוצים להתעמק בנושא סגולות ונפלאות צמחי-הבר, מוזמנים להצטרף לקורס ליקוט ורוקחות מהטבע שיתחיל בנובמבר 2024.
כאן פרטים והרשמה מוזלת מוקדמת עד 31/7/24:
Comments