באביב מתחילים ללבלב עצי התות, ולרבים מכם יש זכרונות מזלילת תותי-עץ, אם בצבע אדום אן ורוד או לבן, והידיים המשחירות המעידות על הזלילה הגדולה, והם שיעידו...
כיום יש פחות ופחות עצי-תות ואם תעלו ברשתות החברתיות תמונה של פירות תות, מיד תוצפו בשאלה העיקרית: היכן ממוקם העץ?...
העונה של תותי-העץ היא קצרה ואינטנסיבית! בבת-אחת העץ מתמלא בפירות טעימים שמבשילים מהר עם מזג-האויר המתחמם.
ורצפת העץ המוכתמת תעיד שיש פירות אם רק תרימו הראש.
לפירות תותי-העץ יש יתרונות בריאותיים רבים.
יתרונות בריאותיים באכילת תות-עץ:
תות עץ, הידוע גם כפירות עץ המשי, הוא פרי טעים ומזין המציע מגוון יתרונות בריאותיים.
הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הבולטים באכילת תות-עץ:
עשיר בנוגדי חמצון: תות עץ מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון,
אשר מסייעים להגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
נזקים אלו קשורים להתפתחות מחלות כרוניות רבות,
כמו מחלות לב, סרטן ומחלות ניווניות.
תורם לבריאות הלב: תות עץ מכיל תרכובות אשר עשויות לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL)
ולהעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL).
תכונות אלו תורמות להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מסייע בשליטה על רמות הסוכר בדם: תות עץ מכיל חומר בשם DNJ (Deoxynojirimycin)
אשר מעכב אנזים במעי הקשור לפירוק סוכרים.
כתוצאה מכך, תות עץ עשוי לסייע במניעת עלייה חדה של רמות הסוכר בדם לאחר הארוחה.
משפר את בריאות העיניים: תות עץ עשיר בויטמין A
ובויטמין C,
אשר חיוניים לבריאות העיניים.
ויטמינים אלו מסייעים בהגנה מפני ניוון מקולרי, קטרקט ומחלות עיניים אחרות.
מחזק את מערכת החיסון: תות עץ מכיל ויטמין C
וויטמין E,
אשר חיוניים לחיזוק מערכת החיסון.
ויטמינים אלו מסייעים לגוף להילחם בזיהומים ובמחלות.
תורם לבריאות העור: תות עץ מכיל ויטמין C
וויטמין E,
אשר חיוניים לבריאות העור.
ויטמינים אלו מסייעים בהגנה על העור מפני נזקי השמש,
מאיצים את תהליך הריפוי של פצעים
ומשפרים את האלסטיות של העור.
מקור טוב לסיבים תזונתיים: תות עץ מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים,
אשר תורמים לתחושת שובע,
מסייעים בעיכול תקין
ועשויים לסייע בירידה במשקל.
ניתן להנות מתות עץ גם בצורה מיובשת או כתוספת לשייקים, גרנולה ועוגיות. בריאותיים.
ידעתם שגם לעלים של עץ-התות ערכים בריאותיים?
למה כדאי לכם להכין ממולאים מעלי תות-עץ?
עשירים בנוגדי חמצון: עלי תות עץ מכילים ריכוז גבוה של אנתוציאנינים, פיגמנטים בעלי תכונות נוגדות חמצון חזקות. נוגדי חמצון אלו מסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים, קשורים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות רבות, כגון מחלות לב, סרטן ומחלות ניווניות.
מסייעים לאיזון רמות הסוכר בדם: מחקרים מראים כי עלי תות עץ עשויים לסייע באיזון רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת מסוג 2. תכונה זו נובעת ככל הנראה מיכולתם לעכב את פעילותו של אנזים המעכל פחמימות במעיים.
תומכים בבריאות מערכת החיסון: עלי תות עץ מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים, ביניהם ויטמין C, ויטמין A וסידן, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת החיסון.
מסייעים בירידה במשקל: עלי תות עץ הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים בתחושת שובע לאורך זמן ותורמים לתהליך בריא של ירידה במשקל.
תכונות אנטי דלקתיות: עלי תות עץ ידועים בתכונותיהם האנטי דלקתיות, ועשויים לסייע במגוון מצבים דלקתיים, כגון דלקות פרקים, דלקות עור ואסטמה.
משפרים את בריאות העור: עלי תות עץ מכילים ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות העור, כגון ויטמין C וויטמין E. כמו כן, תכונותיהם האנטי דלקתיות עשויות לסייע במגוון בעיות עור, כגון אקנה ופסוריאזיס.
תורמים לבריאות מערכת העיכול: הסיבים התזונתיים הרבים בעלי תות עץ מסייעים בפעילות תקינה של מערכת העיכול, מונעים עצירות ותורמים לתחושת בטן בריאה.
מקור מצוין לברזל: עלי תות עץ הם מקור צמחי מצוין לברזל, מינרל חיוני החשוב לתפקוד תקין של מערכת הדם ולמניעת אנמיה.
ניתן לצרוך עלי תות עץ טריים, מיובשים או כאבקה.
טריים: ניתן להוסיף אותם לסלטים, שייקים, תה או לאכול אותם כנשנוש בריא.
מיובשים: ניתן לאכול אותם כנשנוש, להוסיף אותם לתערובות גרנולה או תה, או לטחון אותם לאבקה.
אבקה: ניתן להוסיף אותה לשייקים, יוגורט, דייסה או אפילו לאפות איתה.
חשוב לציין:
מומלץ לצרוך עלי תות עץ אורגניים, על מנת להימנע מחומרי הדברה.
יש להתחיל עם מינון קטן ולהעלות בהדרגה, על מנת למנוע תופעות לוואי אפשריות, כגון כאבי בטן או שלשולים.
נשים בהריון או מניקות, ילדים קטנים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם, צריכים להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך לפני צריכת עלי תות עץ.
הנה מתכון לעלי-תות-עץ ממולאים במילוי טבעוני:
כ-40 עלי תות-עץ (עדיף בר ולא פקיסטני שלטעמי פחות מתרכך בבישול).
1 כוס אורז (אני מעדיפה מלא)
ירק קצוץ מה שאתם אוהבים (אני ממליצה על שמיר ונענע. אפשר גם להוסיף כוסברה ופטרוזיליה).
4 עגבניות מגורדות
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
להניח בסיר קטן ולשים מים עד כיסוי ולבשל חצי בישול (לא בישול מלא).
להניח בתחתית סיר רחב פרוסות עגבניה או תפוחי-אדמה או פרוסות לימון ואפשר גם וגם או לשים את עלי החוביזה הקטנים שנשארו אחרי שבחרתם הגדולים.
להניח ככף מהמילוי על גבי העלה ליד הצד הרחב הפתוח ולסגור מהצדדים עם שתי כנפי העלה ולהמשיך לגלגל עד שתמלאו את כל הסיר.
כאשר סיימתם הניחו פרוסות לימון/עגבניה מעל הממולאים. להוסיף 1/4 כוס שמן, כפית מלח, חצי כוס מיץ לימון (חברתי היקרה ניכה ממליצה להוסיף מלמעלה בצל מטוגן/מוזהב).
שימו מים עד כמעט כיסוי. כמו בתמונה. שימו לב אם אתם שמים לימון עם הקליפה הממולאים יוצאים מרירים במקצת. מרירות לימונית שיש כאלה שאוהבים. עניין של טעם.
הניחו צלחת מעל כדי למנוע מהממולאים להיפרד.
לבשל כשעה על אש נמוכה עם מכסה. ותנו לריח הנהדר למלא את חלל המטבח! שימו לב רק להשאיר קצת מים בסיר בשביל העסיסיות, ואתם לא שורפים את התחתית.
בתיאבון ואל תשכחו לכבד חברים ולהשוויץ!
והנה סרטון מסודר:
רוצים להכיר את צמחי-הבר האכילים לעומק?
רוצים לדעת כיצד להעשיר את ארון התרופות הביתי והעצמאי שלכם?
מוזמנים להצטרף לקורס ליקוט ורוקחות שאפתח בנובמבר 2024.
מוזמנים לשלוח לי מכאן הודעה בנושא:
ואם אתם רוצים טעימה קטנה לפני שאתם צוללים לקורס, כנסו כאן לפרטים על סיורי הליקוט
הקרובים הפתוחים לקהל, כנסו כאן:
Comentários