top of page

זרעי פשתן (FLAX SEEDS) - שימושים לבריאות ויופי

לזרעי הפשתן סגולות רבות.

אמי נהגה לקרא להם: התרופה של אלוהים!

כאשר היתה נתקפת בהתקף שיעול שלא עובר, היתה לוקחת כפית זרעי פשתן טחונים ומערבבת בחצי כוס מים ושותה, והיתה נרגעת. הרגישה שזה מה שהיה מציל אותה.



תמונה של זרעי פשתן שלמים וגם טחונים
זרעי פשתן שלמים וגם טחונים (בצלוחית הכחולה)


תמונה של פרח הפשתה בצבע ורוד
פרח הפשתה ממשפחת הפשתיים


לזרעי הפשתן ערכים רבים, הם מכילים מינרלים וויטמינים רבים, ומסייעים למערכת עיכול תקינה, לעור, לעיניים יבשות, לטיפול במערכת הנשימה ועוד, והם מכילים:


חומצות שומן חיוניות:

  • אומגה 3: זרעי פשתן מכילים כמות גבוהה של חומצת שומן מסוג אומגה 3, החשובה לבריאות הלב, המוח, מערכת העיכול ועוד.

  • אומגה 6: זרעי פשתן מכילים גם חומצת שומן מסוג אומגה 6, החשובה לתפקוד מערכת החיסון, בריאות העור ועוד.

סיבים תזונתיים:

  • זרעי פשתן עשירים מאוד בסיבים תזונתיים, הן מסיסים והן בלתי מסיסים.

  • סיבים תזונתיים תורמים לתחושת שובע, בריאות מערכת העיכול, איזון רמות הסוכר בדם ועוד.

פיטואסטרוגנים:

  • זרעי פשתן מכילים פיטואסטרוגנים, חומרים דמויי הורמון אסטרוגן, שעשויים להועיל לבריאות הנשים, במיוחד בגיל המעבר.

מינרלים:

  • זרעי פשתן מכילים מגוון מינרלים חשובים, ביניהם: מגנזיום, אשלגן, ברזל, אבץ וסידן.

ויטמינים:

  • זרעי פשתן מכילים ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E וויטמין K.

יתרונות בריאותיים נוספים:

  • מחקרים מצביעים על קשר בין צריכת זרעי פשתן לבין הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, סרטן, סוכרת ועוד.

כיצד לשלב זרעי פשתן בתזונה:


  • ניתן להוסיף זרעי פשתן טחונים ליוגורט, דייסה, שייקים, סלטים, מאפים ועוד.

  • ניתן להשרות זרעי פשתן שלמים במים ולשתות את המים הסמיכים (המכילים את הסיבים התזונתיים).

כמות מומלצת:

  • הכמות המומלצת לצריכת זרעי פשתן היא 1-2 כפות ביום.

  • חשוב להתחיל בכמות קטנה ולהגדיל בהדרגה כדי למנוע תופעות לוואי כמו גזים ונפיחות.

אזהרות:

  • נשים בהריון או מניקות, אנשים הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות או אנשים הנוטלים תרופות מסוימות צריכים להתייעץ עם רופא לפני צריכת זרעי פשתן.

לסיכום:

זרעי פשתן הם מזון בריא ועשיר ברכיבים תזונתיים חשובים. שילוב זרעי פשתן בתזונה יכול להועיל לבריאות בדרכים רבות.


אני אוהבת להשתמש בזרעי הפשתן לעיצוב השיער הגלי שלי ולאיחוד הקצוות. מאוד פשוט וקל להכין את הג'ל הזה והוא טבעי לחלוטין!


כיצד להכין ג׳ל לשיער מזרעי פשתן:

כן. אפשר להכין תכשיר שיער נהדר מזרעי הפשתן, והוא גם טבעי וגם זול.

המוצילגים, הג׳ל שנוצר מהשריית זרעי הפשתן, יכול לשמש אתכם כתכשיר נהדר וטבעי לעיצוב השיער: לי הוא עוזר מאוד בעיצוב השיער הגלי שלי כמו שאף תכשיר לא עושה!


הנה כאן המתכון:

הכנת ג'ל לשיער מזרעי פשתן בקלות:

2 כפות זרעי פשתן

כוס מים מהברז.


מביאים לרתיחה את המים והזרעים

מקררים

מסננים


נקבל ג׳ל שקוף וטבעי ללא חומר משמר.


מורחים על קצוות השיער לאיחוד הקצוות ועיצוב השיער (אפשרי גם למרוח על עור הפנים כמסיכת בוקר קלה, מתייבש ושוטפים ואז ממשיכים במריחת הקרם וכו').


הג׳ל מחזיק במקרר כשבוע.

אפשר להעשיר ולהוסיף כף ויטמין E לג'ל או/וגם 10 טיפות שמן אתרי רוזמרין.



שימוש בזרעי פשתן לטיפול בעיניים יבשות:

המוצילגים שבזרעי הפשתן יכולים להקל במצב של עיניים יבשות מעבר לזה שתזינו את הגוף שלכם בכל הויטמינים והמינרלים שזרעי הפשתן מכילים.

הנה סרטון כיצד להשתמש בהם.



ערבבו כף זרעי פשתן טחונים בחצי כוס מים ושתו בבוקר.

הקפידו על כך לפחות במשך שבועיים.

לי זה עזר מאוד בנושא היובש בעיניים.


מעבר לכך שכדאי להימנע מלהיות צמודים למאווררים, מזגנים ומסכים, ותנועה (ספורט וכו', תסייע מאוד בתנועה של כל הגוף, כולל גלגל העין).



זרעי פשתן קלויים כסמל לדגנים בחג השבועות:

זרעי הפשתן זכורים לי עוד מהילדות, במנהג הטוניסאי של חג השבועות, כאשר רצו לסמל את החג בביכורים ובדגנים, היו קולים מיני קטניות כמו עדשים, פול, חומוס וזרעי פשתן, ואף גרגרי חיטה, במחבת יבשה.

את זרעי הפשתן אהבנו מאוד כקלויים. יש להם טעם מיוחד מאוד.

פשוט קולים על מחבת יבשה עד ששומעים פצפוץ.


תמונה של זרעי פשתן קלויים חומים בצלחת לבנה
זרעי פשתן קלויים

מצרפת כאן סרטון כיצד להכין אותם.





ואם אתם מרגישים שאתם רוצים להתעמק בנושא סגולות ונפלאות צמחי-הבר, מוזמנים להצטרף לקורס ליקוט ורוקחות מהטבע שיתחיל בנובמבר 2024.

כאן פרטים:





bottom of page