top of page

הכנת חומץ פירות טבעי בבית והשימושים הרבים שלו, לבריאות טיפוח ונקיון (Homemade Fruit Vinegar & Its Many Natural Uses)

עודכן: 21 בספט׳


איך הגעתי לזה שאני מכינה חומץ פירות

מספר שבועות גירד לי באזור העוף, בקיץ, וכל מה שמרחתי לא עזר.

ניסיתי לחשוב לבד מתי זה התחיל, כי זו היתה תופעה חדשה יחסית, ואמרתי לעצמי, טוב אם זה העורף יש מצב שזה קשור לציפיות הכרית ולמרכך כביסה החדש יחסית שאני משתמשת בו מזה זמן מה.


מתוך יאוש, לקחתי את כל הציפיות וכיבסתי מחדש, והפעם עם חומץ במקום מרכך כביסה סטנדרטי.


אחרי פעמיים שהתמדתי בכך, הגירודים פסקו.


ובאותה עת התחלתי להכין עוגת תפוחים ונשארו לי המון שאריות כמו הליבה והקליפות.

ואני אלופה ב: 'אל תזרקו את קליפות....' (החל מלימון, אבטיחות, תפוז, רימונים ועוד).


בטוח יש מה לעשות עם זה!


שמתי הכל בצנצנת גדולה, מילאתי במים,

כיסיתי ופתחתי מידי פעם או להוסיף שאריות תפוחים או לנער או להוסיף קצת מים.


אט אט נוצר התוצר המבוקש: חומץ תפוחים ביתי!

ואותו אני מוסיפה כמרכך למכונת הכביסה כדי לחסוך מעצמי כימיקלים!


שתי צנצנות זכוכית עם שאריות פירות כמו מנגו ותפוחים וליד בקבוק זכוכית עם חומץ פירות ביתי בצבע חום בהיר
צנצנות שאריות תפוחים ומנגו והתוצר הסופי בקבוק חומץ פירות ביתי צלול

הוראות הכנה חומץ פירות:

בצנצנת גדולה עם מכסה, שימו שאריות של פירות (ליבה/גלעינים/קליפות של תפוחים, שזיפים, אפרסקים ענבים, מנגו ועוד).

מלאו הצנצנת במים עד כיסוי הפירות,

המהדרין מוסיפים כפית סוכר להתססה מהירה יותר. אני לא הוספתי.

כסו עם המכסה

ובקרו את הצנצנת כל יומיים במהלך השבוע הראשון, לניעור, לפתוח להכנסת חמצן ולערבוב קל ולבדוק שהמים מכסים את הפירות.

בשבוע השני אחרי שראיתם שכבר אין תסיסה, הניחו במקום מוצל לשבועיים לערך.

סננו ותקבלו נוזל צלול שנקרא חומץ.


שימו לב!! זו עבודה שמתאימה למי שאוהב טבע ופשטות ולהכין דברים בהכנה ביתית, חושב קיימות ופחות משוגע על נקיון!!


תתפלאו איך נראה שלב אמצע של חומץ כאשר תתחילו בתהליך.

כן! גם חומץ שאתם קונים צלול ויפה עובר תהליך כזה בדיוק!!!


בקבוק זכוכית עם חומץ תפוחים ביתי צלול
התוצר הצלול: חומץ תפוחים ביתי

שימושים בחומץ פירות:

קיימים שימושים רבים לחומץ הפירות ובמיוחד לחומץ התפוחים

יש הלוקחים אותו בצריכה פנימית, בשל סגולותיו:

- מסייע בעיכול – בזכות תסיסה פרוביוטית שמקדמת איזון חיידקי במעיים

- נוגד חמצון טבעי – עשיר בפוליפנולים (תלוי בפרי), שעוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים

- תומך בניקוי רעלים – מסייע בפינוי פסולת מהכבד ומעודד חילוף חומרים

- מאזן רמות סוכר – צריכה מדודה לפני הארוחה עשויה לשפר את התגובה הגליקמית

- לטיפוח שיער – חומץ מדולל בשטיפה עשוי להוסיף ברק, לאזן שומניות ולסגור קשקשים

- לחיטוי טבעי – ניתן לשימוש כתכשיר ניקוי עדין ויעיל בזכות החומציות שלו (וכמו שרשמתי אני אישיתי משתמשת בו כתחליף למרכך כביסה שלא מכיל כימיקלים ועושה עבודה טובה, ואם אתם מאלה שלא מוותרים על הריחות הארומטיים של הבגדים, הוסיפו לאזור המרכך כ-10 טיפות של שמן אתרי שאתם אוהבים כמו לבנדר, לימונית, מנטה ועוד).


דרך אגב, צריכה פנימית של חומץ תפוחים למשל אולי לא מתאימה לכל אחד.

לי אישית היא גורמת לבחילה אם אני נוטלת בבוקר,

ואני גם מעדיפה לימון כתיבול במקום החומץ.

כל אחד שיעשה מה שמתאים לו.


מה עושה את החומץ לבריא?

- חיוניות: חומץ שלא עבר פסטור שומר על פרוביוטיקה טבעית.

- חומציות טבעית: מסייעת לעיכול, ניקוי רעלים, חיטוי טבעי.

- רכיבים פעילים: אם הוכן מפירות איכותיים – הוא עשיר באשלגן, פוליפנולים, נוגדי חמצון.




כאן סרטון קצר להמחשה להכנת חומץ התפוחים:




ואם אתם מרגישים שאתם רוצים להתעמק בנושא סגולות ונפלאות צמחי-הבר, מוזמנים להצטרף לקורס ליקוט ורוקחות מהטבע שיתחיל בנובמבר 2025.

כאן פרטים:





וכאן פרטים על סיורי הליקוט הבאים:



לחנות מוצרי הרוקחות שלי, שאני רוקחת באהבה מצמחי-הבר שאני מלקטת:


תגובות


bottom of page