אם יש משהו שמזכיר לי את אמי ז"ל, זה המנהג הזה של לשבת בשבת חורפית/שמשית בצפת, בצהריים אחרי ארוחת השבת ואחרי שהבנים חזרו מבית-הכנסת, ואמי מקלפת לכולנו פירות הדר ומחלקת.
ישובה על רצפת החצר, על שטיחון שהיא סרגה, השמש הצפתית מלטפת ומאירה את כולנו בזכרונות שישארו איתנו לעד.
אמי תמיד אהבה את טעם התפוז, ועוד יותר את השילוב הנהדר של תפוז בשוקולד.
אם רצינו לפנק אותה היינו קונים לה קליפות תפוז מסוכרות מצופות שוקולד.
ואני, תוך כדי כתיבה כאן, קולטת שאחד מסוגי השוקולד האהובים עלי הוא שוקולד מריר בטעם תפוז!
כשהתבגרה והייתי מגיעה אליה לסופ"ש, היינו יושבות במדרגות הבית הקטן, בשמש הבוקר היפה, מקלפות תפוז ומכבדות אחת את השניה.
מאז הספקתי להעלות סרטונים שמשמרים את טעם התפוז מהילדות, ביניהם אבקת זהב מקליפות תפוז, ריבת תפוזונים מופחתת סוכר, סוכריות תפוזונים ועוד.
ריבת תפוזונים סיניים (קומקוואט) - מתכון לריבה נהדרת מופחתת סוכר

מתכון לריבת תפוזונים נהדרת מופחתת סוכר
שנים שלא הכנתי ריבה. מה לי ולמתוק סוכר הזה?...
השנה בא לי משהו לנחם תנשמה מתוק לפנק משתתפי סיורי הליקוט שלי בקונספט החדש. יצא טעים טעים!!
ריבת תפוזונים וזה מתחיל מהמשיכה לצבע הכתום כתום הזה וממשיך לאהבה לטעמים מרירים משהו כמו שוקולד מריר תפוז. וואיי האהוב עלי!! אבל שיהיה איכותי!!
אז מתכון שישמר גם לשנה הבאה וגם קל יחסית:
מצרכים ואופן ההכנה
2 קילו תפוזונים כתומים מאמצע החורף ולא מתחילתו שיקבלו קצת מים מהגשם ויתנפחו
לשטוף לחצות לאורך
להרתיח בסיר עם מים 15 דקות
לקרר לסנן
להוסיף לסיר עם התפוזונים המסוננים:
2 כוסות סוכר
חצי כוס לימון סחוט
חצי כוס תפוז סחוט
גרידת לימון
כפית תמצית וניל
לבשל על אש קטנה עד לקבלת מרקם ריבתי.
אצלי היה מוכן הכל תוך שעתיים..
שימו לב, מאחר ומדובר בריבה מופחתת סוכר, יש לאחסן בפריזר אם זה כמויות גדולות!

משקה תפוזונים במתיקות טבעית!
במתכון מעלה של ריבת התפוזונים כתבתי שיש להרתיח את חצאי התפוזונים אחרי ששטפנו אותם.
אחרי שהוצאנו את חצאי התפוזונים מהמים האלה, אל תזרקו אותם!!!!
קיבלנו משקה נהדר במתיקות טבעית, סמיך משהו, בטעם תפוז נפלא (שימו לב שאתם משתמשים בתפוזונים בשלים וכתומים של אחרי הגשמים/אמצע החורף).
לחיים!!!

סוכריות תפוזונים במתיקות טבעית!
אחד השימושים שאני אוהבת לעשות עם התפוזונים, זה 'סוכריות' ללא סוכר כלל!!!
אופן הכנה:
קוצצים תפוזונים בשלים וכתומים לרוחב התפוזון (נקבל כ-3-4 חתיכות מכל פרי).
נניח במקפיא בקופסה כשבוע.
לאחר מכן נוציא מהמקפיא ונשים בסיר אייר-פריי שכבה אחת בסלסלה על 150 מעלות במשך 5 דקות. אח"כ שוב הפעילו אחרי שבדקתם מה הצבע.
אתם אמורים לקבל צבע כתום מוזהב מעט שחום וחתיכות פרי קמוטות, כמו בתמונה.
אני משתמשת ב'סוכריות' כשבא לי משהו מתוק וללא סוכר, אני מקשטת איתם סלטים ומוסיפה אותם לסלטים לגיוון הטעמים והצבע!

אבקת הזהב שאני מכינה מקליפות תפוז!
סרטון שהעליתי בנושא בו אני משתמשת בקליפות תפוז להכנת אבקה בניחוח תפוז, לשימושים שונים במטבח, זכה לצפיות רבות מאוד ותגובות רבות מאוד!
אופן ההכנה:
קלפו תפוז ושמרו הקליפות
לקבלת האבקה נייבש הקליפות (אפשרי באויר הפתוח, אפשרי בתנור על אש נמוכה (50-80 מעלות).
אחרי שהקליפה יבשה לחלוטין נטחן אותה בבלנדר לאבקה דקה.
נקבל אבקה בניחוח תפוז נפלא, שמאפשרת לנו לשמר את הניחוח הנהדר של התפוז לאורך כל השנה (במקרר), לשימושי אפיה למיניהם ומתוקים, כמו טראפלס בהם תשלבו את אבקת התפוז.

מתכון לטראפלס תמרים בניחוח תפוז:
20 תמרים רכים שגילענו (אם הם לא מספיק רכים אפשר לשפוך מעט מים חמים וללוש אותם).
נלוש את התמרים לעיסה רכה.
נוסיף חצי כוס אגוזים קצוצים.
חצי כוס קוקוס טחון
כף אבקת תפוז
אם העיסה יבשה במקצת אפשר להוסיף מעט טחינה גולמית.
נגלגל לכדורים עגולים ויפים.
נגלגל בקוקוס טחון ונקשט בפרחים אכילים (פרחי חלמית או כליל החורש).

Comments