בחורף, כשצמחי-הבר גדלים וצומחים והשדות מתמלאים בשפע, אני אוהבת לצאת לשדה ולעשות לי יום ירוק במטבח.
ממליצה גם לכם.
תבחרו לכם יום של אחרי הגשמים, כשהצמחים רחוצים, רעננים והחרקים לא צמודים אליהם.
תראו מה צומח בשפע בסביבה שלכם (אני אוהבת לשלב עלי ופרחי חרדל השדה, מאוד קל לזהות אותם בשל הפרחים הצהובים הגבוהים, וכן עלי חוביזה, שגם הם נפוצים מאוד ונמצאים בשפע).
אל תחכו יותר מידי לאביב ואל תחששו לצאת לשדה אחרי הגשם.
הצמחים האלה יבלטו משולי השדה וכדאי לתפוס אותם לפני הפריחה, כשהם עדיין צעירים וטעימים!


מאחר ואתם מכינים את הממרח בשיא עונת הירוקים, תקבלו כמות גדולה ויפה!
מתכון להכנת ממרח עלי-בר מעלי-חרדל וחוביזה (MUSTARD GREENS, MALLOW):
מצרכים לממרח עלי-בר מחדל וחוביזה:
צרור עלי בר שתבחרו (עלי חרדל, עלי חוביזה או כל מה שגדל בשפע בסביבה שלכם, זה יכול להיות גם גדילן כשאת הקוצים יש לוודא שהם נטחנים היטב היטב בבלנדר.).
שמן זית
מלח
מיץ לימון סחוט
שלבי הכנת ממרח עלי חרדל וחוביזה:
שוטפים את העלים במי מלח (משרים אותם בקערה עם 2 כפות מלח ל-5 דקות, כדי להרחיק חרקים שאולי נדבקו לעלים).
ממיינים (בחרו את העלים היפים והפרידו מהגבעולים, אך לא נורא אם יכנסו כמה גבעולים. בחרדל השאירו את הפרחים כמובן. ואם גם לחוביזה יש פרחים הכניסו גם אותם.
שימו את העלים השטופים בבלנדר והוסיפו מיץ לימון סחוט ושמן זית וגם את המלח (הכל לפי הטעם שלכם ואיך שאתם אוהבים את התיבול).
לטחון
לטעום
לתקן תיבול וליהנות מממרח טעים ובריא על פרוסת לחם.
שדרוג ממרח עלי החרדל והחוביזה:
אתם יכולים לשדרג את הממרח על ידי הוספת אגוזים או צנוברים, וגם שום כתוש.
יתרונות בריאותיים של עלי החרדל והחוביזה:
לחוביזה סגולות רבות הקשורות למערכת העיכול, לטיפול בעור, למערכת הנשימה ועוד.
החרדל הוא אנטי-דלקתי ומקור לויטמינים ומינרלים רבים.
כיצד לשמור את ממרח עלי החרדל והחוביזה לאורך זמן?
מאחר ותקבלו כמות גדולה אם ליקטתם את העלים בשיא החורף, ממליצה לחלק לקופסאות קטנות ולאחסן במקפיא ולהוציא לשימוש ולהפשרה כשרוצים.
שאלות נפוצות על ממרח עלי-בר
האם אפשר לשלב עם כל סוגי עלי-הבר האכילים? - אפשרי בתנאי שאתם מזהים אותם. לכו על עלי-הבר שנמצאים בשפע בשדה ומוכרים לכם כמו החוביזה/חלמית והחרדל. אפשרי גם עלי גדילן אך בתנאי שאתם מוודאים שהם נטחנו היטב בבלנדר מקצועי ולא נשארו קוצים בממרח.
כיצד מרחיקים את החלזונות והחרקים שמטפסים על העלים? - משרים במי מלח לכ-5 דקות.
האם להכניס את כל הצמח או רק העלים? ממליצה להכניס רק את העלים, ובמקרה של החרדל גם את הפרחים.

Kommentare